Clematis ‘ST17333’ (Multi Pink) Beste Nieuwigheid 2019

Clematis ‘ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid op Garden Trials and Trade 2019 in het Plantariumgebouw in Hazerswoude-Dorp.

‘Clematis ‘ST17333’ (Multi Pink) heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis ‘Hagley Hybrid’ en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. Het is een uitstekende en vernieuwende introductie’, aldus de KVBC jury.


Hydrangea macrophylla ‘Hocomagicevo’ (Magical Evolution), ingezonden door Kolster uit Boskoop, werd ook met een gouden medaille bekroond. Garden Trials and Trade laat weten dat deze bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in ‘Hokomarevo’ (Magical Revolution), maar grotere, dieper roze bloemen heeft. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad.

Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe. Bij deze tweede editie van Garden Trials and Trade waren 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.