Kubieke Ruimte / Fietstocht langs Groen Lint Oostende

Op zondag 16 juni organiseert Kubiekeruimte een geleid bezoek aan het Groen Lint Oostende. Het Groen Lint is een 35 km lange fietsroute die de groengebieden en landschappen rond Oostende met elkaar verbindt. Het is een verrassende ontdekking van de achterzijde van de stad, die stilaan een tweede voorzijde wordt. Het Groen Lint is een stedenbouwkundige drager waarop nieuwe grootstedelijke functies geënt zijn. Het verknoopt de verstedelijkte rafelrand van de stad met het open landschap van de polders.

De grote lijnen van het ‘Masterplan Groen Lint’ werden in 2011 uitgetekend door de Zwitserse architect Georges Descombes (ADR Architects) in samenwerking met Bart Van Gassen (Technum) na een internationale ontwerpwedstrijd. Intussen – bijna tien jaar later – heeft de ‘achterkant’ van Oostende een hele metamorfose ondergaan: nieuwe 21ste-eeuwse parken werden aangelegd, zoals het ‘Park Nieuwe Koers’ met sterrenwacht Astropolis, het innovatieve voedselpark ‘de Tuinen van Stene’, het heringerichte natuurgebied ‘De Keignaert’ en de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt ‘Halve Maan’.
Op zondag 16 juni fiets Kubieke Ruimte het volledige traject af met als gids Eli Devriendt, landschapsarchitect stad Oostende en projectleider van het Groen Lint. We stoppen bij diverse heringerichte groengebieden, en ontdekken de Oostendse kreken, het natuurgebied De Zwaanhoek, we passeren de Spuikom en verkennen de transformatie van stadswijk ‘Oosteroever’. Via het veer over de havengeul passeren we ook langs het vernieuwde zeefront van de Stad aan Zee.


Inschrijven

Afspraak: 10u Stationsplein Oostende.