CIVA Brussel / Lezing Erik Dhont

Op donderdag 24 februari 2022 organiseert CIVA in Brussel een lezing met tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont. Aan de hand van een reeks realisaties biedt de lezing van Erik Dhont nieuwe inzichten in de tuinkunst.

Erik Dhont is een Brusselse landschapsarchitect die zijn eigen praktijk startte in 1989. In de loop van zijn carrière ontwikkelde hij heel wat grootschalige projecten, zowel privé als publiek, in Europa en daarbuiten. Zo ontwierp hij in 1997 een park voor modeontwerper Dries Van Noten en, in 2003, een tuin voor baron en barones Guy Ullens de Schooten. In 2014 ontwierp hij, naar aanleiding van de heropening, de tuin van het Picassomuseum in Parijs.


In 2013 was Erik Dhont curator van het Belgisch paviljoen van L’Art du Jardin, een internationale tentoonstelling gewijd aan tuin-en landschapsontwerp in het Grand Palais in Parijs. Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel wijdde in 2014 een tentoonstelling aan de conceptuele landschapsmaquettes van Dhont, die er in dialoog gingen met tekeningen van Jean Canneel-Claes, een landschapsontwerper actief aan het begin van de 20ste eeuw.

De portfolio van Erik Dhont omvat projecten met een erg verschillende schaal, gaande van tuinen en boerenerven tot stadsplanning en landschapsherstel.

“Elk ontwerp verwordt tot een plek waar bepaalde waarden centraal staan, waar menselijke verhoudingen gedijen in hun eigen tijd en ruimte. Een plek die doorgegeven wordt en van gedaante verwisselt. Misschien kunnen we iedereen zo motiveren een stukje van de wereld vorm te geven, te ontwikkelen en ervoor te zorgen.”

Erik Dhont

Meer info en inschrijven: civa.brussels