Buitenplantencampagne ‘Van Grauw naar groen’

Bloemenbureau Holland lanceert begin april 2021 een nieuwe buitenplantencampagne onder de veelzeggende naam Van Grauw naar Groen.

Vergroen je leefomgeving, ook als je een beperkte buitenruimte hebt. Dit is de belangrijkste boodschap van de nieuwe meerjarige buitenplantencampagne. De gedachte achter ‘Van Grauw naar Groen’ is om de aanstekelijkheid van groen over te brengen op consumenten.


Bloemenbureau Holland BBH wil de consument aanzetten tot het kopen van groen voor balkon en tuin, maar ook ‘gedeelde’ openbare ruimtes zoals gevels, plantsoenen, dakterrassen en straten. Een concept dat naadloos past bij de huidige tijdsgeest en bij de behoefte aan meer groen. Groen maakt blij, verdrijft zomerse hitte en vangt overtollig regenwater op. Maar groen doet meer. Door je omgeving, samen met buren, groener te maken leer je andere buurtbewoners kennen, maak je nieuwe contacten en voel je je dus (nog) meer thuis in je woonomgeving. Zo gaat het eenzaamheid in de wijk tegen en zorgt het voor een betere mentale en fysieke gezondheid van bewoners.