Brussel / Zennepark wint stedenbouwprijs

In het kader van de wedstrijd voor de “Gouden Regels voor Stedenbouw – Editie 2017”, georganiseerd door de Brusselse Federatie voor Stedenbouw, is Leefmilieu Brussel laureaat voor de inrichting van de eerste fase van het Zennepark.

Deze prijs is een aanmoediging voor kwaliteitsvolle stedenbouw. De criteria waarmee rekening werd gehouden zijn de intrinsieke kwaliteit van het werk, de uitstraling ervan, de wijze waarop het project zich inschrijft in en aansluit bij stedelijke omgeving waarin het wordt ingepast.


De auteur van het ontwerp van het Zennepark is het bureau voor landschapskunde en stedenbouw « La Compagnie du Paysage » uit Parijs. Om het project tot een goed einde te brengen heeft dat studiebureau de handen in elkaar geslagen met bureaus die gespecialiseerd zijn in sociologie, architectuur, verlichting, wegenbouw en allerlei netwerken.

De eerste fase tussen de Helihavenlaan en de Masuistraat werd op 24 september 2016 ingehuldigd. Aan de twee andere fases, tussen de Masuistraat en de Paleizenstraat, wordt momenteel gewerkt. Tegen september 2018 zouden ze klaar moeten zijn.

www.leefmilieu.brussels