Sempergreen is klaar voor BIM

Om de samenwerking van alle projectpartners in het bouwproces te vereenvoudigen, heeft Sempergreen een BIM-bibliotheek ontwikkeld van de meest toegepaste groendaksystemen. Sempergreen biedt naast de reeds bestaande 2D-modellen nu ook bestanden voor BIM.

De BIM-bestanden zijn compatibel voor gebruik in Revit en kosteloos te downloaden, zodat deze geïmporteerd kunnen worden in het 3D ontwerpmodel van ieder bouwproject.


BIM (Building Information Modeling) biedt de mogelijkheid om een gebouw volledig integraal en virtueel te bouwen. Doordat alle benodigde informatie op één plaats staat, worden de prestaties van een bouwwerk verbeterd, gedurende de gehele levenscyclus.

Zo wordt niet alleen tijd, maar worden ook onnodige kosten bespaard. Vooral bij technisch complexe projecten is BIM onmisbaar geworden.

Van lichtgewicht tot biodivers groendak
De BIM-bibliotheek van Sempergreen omvat 3D-modellen van de meest toegepaste opbouwen van een groendak; die variëren van platte daken, licht- en sterkhellende sedumdaken, tot lichtgewicht en biodiverse groendaken.

De Sempergreen-producten zijn in alle beschikbare oppervlakken en met specifieke productinformatie zoals afmetingen, gewicht, opbouwdikte en materiaal beschikbaar. De bestanden zijn te downloaden via de website van Sempergreen.

www.sempergreen.com