Brussel / Tuinen in feesttooi

Op zondag 13 september organiseert Leefmilieu Brussel in samenwerking met de René Pechère-bibliotheek het evenement ‘Tuinen in Feesttooi’ 2015.

Het publiek krijgt de gelegenheid om private tuinen met een uitzonderlijke landschapsarchitectuur te ontdekken, evenals parken met tuinbouwactiviteit en ‘natuurlijke tuinen’ waar men de voorkeur geeft aan composteren, milieuvriendelijke technieken, natuurlijke pesticiden…


Er zijn zo’n 40 tuinen toegankelijk voor het publiek. De ontwerpers van de tuinprojecten en de eigenaars van de tuinen zullen het publiek een rondleiding geven.

De toegang tot de tuinen is gratis, maar inschrijven is verplicht op de website van Tuinen in Feesttooi.

Het programmaboekje kunt u verkrijgen bij de René Pechère-bibliotheek, in de Sint-Gorikshallen in 1000 Brussel en bij Brussels Info Place (BIP, Koningsplein). U kunt het hier ook downloaden.

In samenwerking met de vzw Pro Velo stelt Leefmilieu Brussel u een begeleide fietstocht voor, van 10 tot 13u30. Deelname aan de fietstocht is gratis. Het is mogelijk om een fiets te huren bij Pro Velo (8 euro). Afspraak in de Londenstraat 15 te Elsene.