Boek / Ecologische tuin: van aanleg tot beheer

Ecologische tuin: van aanleg tot beheer van VELT is een praktische handleiding bij het ontwerp, de aanleg en het beheer van een ecologische (sier)tuin, geschikt voor zowel de tuineigenaar als de professional.

Margrieten groeien in grasrijke bermen en klimop in het bos. In de natuur zie je nooit het omgekeerde. Hoe komt dat?  Vegetaties hebben hun eigen, onklopbare logica. Inzicht in deze fascinerende processen vormt de basis voor een ecologische tuin. Een tuin die voedsel biedt aan mens en dier, schuilplaatsen aan dieren, waar planten voorrang krijgen op verhardingen en waar een gelaagde beplanting het regenwater vasthoudt en langzaam in de bodem laat infiltreren. Het resultaat is een biodiverse tuin met een aangenaam microklimaat.


Ecologische tuin: van aanleg tot beheer helpt je op weg naar een doordacht ontwerp. Je leert hoe je geschikte planten kiest en voldoende ruimte voorziet voor volgroeide bomen en struiken. Je krijgt een duidelijke kijk op het beheerwerk en de groenresten die je mag verwachten. Voor tuineigenaars en -professionals is het een praktische handleiding bij ontwerp, aanleg en beheer van ecologisch groen.

• Geertje Coremans, Greet Tijskens, Jana Van Butsel. Ecologische tuin: van aanleg tot beheer
ISBN: 9789492907097

Bestellen kan via deze webshop