Beton: de voorjaarstrends in buitenaanleg

Een ruimte waar kinderen hun energie kwijt kunnen en hun ouders krachten opdoen. Een verstilde omgeving om de zon op te zoeken of te ontvluchten. Een prettig verlengstuk van de woning. Hoe mensen hun tuin ook willen beleven, ze willen er meer dan ooit hun persoonlijke idee van duurzame schoonheid in weerspiegeld zien. Beton past daarbij als gegoten.

Beton is op zichzelf al een natuurproduct, want het wordt gemaakt van een mengeling van natuurlijke materialen zoals grind, zand, water en cement. Die natuurlijk uitstraling kan u nog versterken door uw klant een betontegel met houtlook voor te stellen. Kleuren en designs in overvloed. Een tip: als u tegels met verschillend houtdesign op het terras legt, doet u dat best ‘om en om’, zo creëert u een volkomen natuurlijk houtgevoel.


© Marlux

Rijk aan knopen, nerven en reliëfs … ook met keramische tegels krijgt uw terras een warme en natuurlijke houtuitstraling.

© Marlux

De warmte van hout is in deze lange planken met houtdesign gecombineerd met de stevigheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van beton.

© Ebema

Dit ontwerp toont aan hoe beton soepel samenwerkt met andere materialen zoals hout en Cortenstaal. De betontegels scheppen de illusie van een zonneterras aan een weidse waterpartij.

 

Ode aan de schoonheid van toen

De tuin bekleden met een retrogevoel is ook dit voorjaar een trend. De sfeer van uw geliefkoosde verleden ligt languit aan uw voeten.

© Marlux

Sixties strak, zuiders druk … om achterom te kijken, kijkt u tegenwoordig naar beneden.

 

Respect voor water

Een goede afwatering garandeert dat uw terras in topconditie blijft. Daarom zijn veel betontegels lichtjes bolvormig, zodat het water van het midden van de tegel wegvloeit. Grote plassen kunnen het comfort niet verstoren, ook niet na een regenachtige dag. Bovendien laten waterdoorlatende klinkers in deze tijden van dalende grondwaterpeil het kostbare hemelwater netjes in de ondergrond sijpelen. Een duurzaam maar stijlvol idee voor tuinpaden en opritten.

Deze waterpasserende klinker heeft een hoog designgehalte en geeft uw tuinpad of oprit een gevarieerde look met een minimaal risico op wateroverlast.

 

Kleine langwerpige tegels in samenspel met hun grote vierkante broers. Tussen de voegen is het mogelijk af te wisselen met grind of gras om de regen vlot de ondergrond in te loodsen.

 

Grote, vergrotende tegels

Met XL-betontegels schept men ruimte. U legt er verrassende accenten mee en doet een klein terras groter lijken. En u kiest ze zo licht als nodig is, bijv. om te plaatsen op dakterrassen en moeilijk bereikbare binnentuinen. Die plaatsing kan zowel op fundering (straatlaag van split) als op tegeldragers.

Gladde sierstukken

Tegels, trappen, zwembadranden, boordstenen, L-elementen, poefen, banken, zit elemen ten, sierbollen, tafels, bloembakken… u kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in beton. Hun look geeft uw tuin of terras een uitgepuurd karakter, maar ze zijn ook bijzonder slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Ze verleiden u in standaarduitvoering
of maatwerk.

Witte bollen (60 cm doorsnede, 50 cm hoogte) rijzen op uit een witte loper van betontegels. Tijdloos, iconisch én praktisch, want ze leiden uw gasten naar de ingang en scheiden de inrit van het voetpad.

De sobere trap doet zoveel meer dan een niveauverschil overbruggen: hij zet het zwembad op een podium. Hij versmelt met de zwembadrand en de lage sierstenenboord tot een groots geheel dat uw tuin verheft tot een exclusieve leefruimte. Waar u blootvoets loopt, geniet, plonst, leest en uw vrienden warm onthaalt.

 

Een speels sierelement dat de kwaliteit van uw tuin klassevol optilt: betonnen zitkubussen. Ze geven uw tuin volume en uzelf een handige poef. U plant ze neer waar u maar wil: onder een boom, op een rijtje als verheven tuin-zitpad of naast elkaar voor een ontspannen gesprek.

Bron: BETON Magazine