Corten coating op Nylofor 3D light

Betafence maakt privacy ook trendy

Voor professionele installateurs van afsluitingen is de Betafence cataloog ongeveer gelijk aan de bijbel. Ze vinden er zonder meer het breedste assortiment van tuinafsluitingen. Voor iedere smaak, voor iedere toepassing, voor ieders budget is er wel een Betafence oplossing. Betafence afsluitingen weten al decennialang veiligheid, kwaliteit en privacy te combineren als geen ander. Bovendien staan de Betafence tuinafsluitingen ook garant voor een vlotte, snelle en veilige plaatsing.

Privacy met designkwaliteit


Met de tuin die steeds meer de tweede woonkamer geworden is, stijgt ook de vraag naar privacy in de tuin en naar tuinafsluitingen die aansluiten bij de stijl van de woning en zijn bewoners. Waar een tuinafsluiting vroeger vooral onzichtbaar diende te zijn, mag die nu ook wel een beetje opvallen en in bepaalde gevallen zelfs een tuinornament worden.

Volgens deze trend lanceerde Betafence de laatste jaren nieuwe, markante tuinafsluitingen zoals Horizen, Creazen, Zenturo, Gabion Stonewall,… Die zorgen niet enkel voor privacy, maar bieden ook een meerwaarde aan het architecturale tuinontwerp. Privacy afsluitingen hoeven zeker niet saai meer te zijn. Wel integendeel !

In de Betafence brochure “12 ideeën voor privacy in je tuin” vind je alvast voldoende inspiratie om zowel privacy als design in je tuin te brengen.

De brochure “12 ideeën voor privacy in je tuin’ kan je hier downloaden.

 

Trendy Corten staal

Cortenstaal wordt meer en meer toegepast in de tuin en veel tuinontwerpers zijn regelrechte fan van dit materiaal.

Corten staal is feitelijk een legering van ijzer en koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. De sterkte is vergelijkbaar met andere staalsoorten zoals inox en het heeft uiteraard zijn kenmerkende beschermlaag in een warm roestkleur. Dat roestkleur blijkt inderdaad wonderwel te matchen met de verschillende groentinten in de tuin.

Vandaag vindt Corten staal zijn toepassing in tal van tuindecoratieve elementen zoals bloembakken, vijverranden, borderranden, schuttingen, vuurkorven, buitenhaarden, tuinverlichting,…

Een draadafsluiting in Corten staal bestond tot op heden niet, maar daar komt nu verandering in. Betafence ontwikkelde namelijk een Corten polyester coating die op tal van Betafence tuinafsluitingen kan toegepast worden. Deze coating heeft de look en feel van Corten staal, maar dan uiteraard zonder roest of corrosie. Een verrassend mooie en tijdloos-elegante combinatie. Zeker wanneer in het ontwerp van de tuin ook Corten staal wordt toegepast.

Corten coating fel gesmaakt door het brede publiek

De nieuwe Corten coating werd op Batibouw van dit jaar aan het grote publiek voorgesteld. Uit een enquête bij de bezoekers bleek het volgende:

  1. 76 % van de ondervraagden vond deze coating héél mooi.
  2. De Corten coating op de wat dikkere Creazen spijlen werd door de meesten als iets geslaagder aanzien dan de toepassing op de fijnere draadstructuur van Nylofor 3D Light, waar het effect natuurlijk minder zichtbaar is. Aan de andere kant waren er ook veel die dat net als een voordeel beschouwden. Spontaan werden ook volgende producten aangehaald als mogelijke toepassingen met Corten coating: Zenturo Classic, Zenturo Super gevulde wand en Nylofor 2D.
  3. Op de vraag met welke bouwstijl deze Corten coating het best zou matchen, waren de antwoorden zeer divers. Mensen dachten spontaan aan moderne woningbouw, woningen in pastorijstijl, herenwoning, fermette, industriële omgevingen en lofts.

Eigenlijk past de Corten coating volgens de Batibouw bezoekers dus zo goed als overal. Dat moet wel een hit worden!


Meer info ? [email protected] – tel.056 73 46 46 – www.betafence.be