Belgische siertelers nemen deel aan GLEE Birmingham

Het Verenigd Koninkrijk is een afzetmarkt met groeiende interesse voor Vlaamse sierteeltproducten. Daarom zette VLAM hier voet aan wal via een deelname aan de groeiende vakbeurs Glee in Birmingham.

Zeven exportbedrijven presenteerden hun assortiment in de VLAM-stand: De Waele-Wilwoodii, Het Wilgenbroek, Dataflor, Decock Plants, Oprins Plant, Deforche Export en Van Poecke & Zn. Voor de eerste keer stelden ze hun planten op in een open standconcept, zodat we ons als verenigde markt konden profileren.

 Ook in de inkomhal waren de Belgische producten van de partij. Elk bedrijf kreeg er een toontafel toegewezen waarop ze hun planten konden zetten.


Meer dan 550 exposanten waarvan 89 sierteeltbedrijven telde deze editie. Glee groeit hiermee als vakbeurs voor “Garden & Outdoor living”. Verwacht wordt dat de beurs in 2018 opnieuw 10 procent meer exposanten zal hebben. In totaal bezochten 7.000 mensen de beurs.

Een grondige kennis van de markt vormt een stevige basis om zicht te krijgen op de wensen van de lokale klanten en er handelscontacten aan te knopen. Daarom organiseerde VLAM samen met FIT Londen de dag voor de beurs enkele bedrijfsbezoeken in de regio rond Birmingham. De delegatie bezocht twee DIY-ketens en een tuincentrum en kreeg een persoonlijke rondleiding op een gerenommeerde kwekerij met verkoopscentrum.

 

 

www.vlam.be