Overloopzwembad met een unieke uitkijk over de oceaan. ©Adam Letch

Architecturale pareltjes: de mooiste zwembaden ter wereld

Zin om weg te dromen naar verre oorden? In dit artikel lichten we de mooiste zwembaden van over heel de wereld uit. Deze architecturale pareltjes dienen niet alleen ter inspiratie voor je volgende reisje. Maar des te meer voor je voor toekomstige projecten. Knappe staaltjes vakmanschap, succesvolle samenwerkingen met architecten en prachtige locaties.

PLAATS: Bali, Indonesië
ARCHITECTUUR: Saota
FOTOGRAFIE: Adam Letch


Op een duizelingwekkende kalkstenen klif in Uluwatu, brengen we een bezoek aan een bijzondere residentie met een unieke uitkijk over de oceaan. Uluwatu staat bekend om zijn surfstranden en dramatische landschap. En omwille van het uitzicht is dit een zeer bevoorrechte en gegeerde plaats om te bouwen. De oceaan zorgt voor de nodige windvlagen en verfrissing. Maar voor wie even wil genieten van minder onstuimig water, werd er een pareltje van een overloopzwembad aangelegd. Dit overloopzwembad wordt omringd door een riant terras met een pergola die deels boven het water hangt.

Overal in deze residentie is de grens tussen binnen en buiten zeer vraag. Het grondplan zit tjokvol met overdekte buitenruimtes, verschillende paviljoenen en terrassen. In het gebouw speelt de aanwezigheid van water een grote rol. Zo zweeft de toegangstrap naar de inkom boven een fantastische waterpartij met waterval. En ook op andere plekken in en rond de woning zijn er waterpartijen aanwezig. In een betonnen kolom werd een buitendouche geïntegreerd.

Meer info over het project vind je op www.saota.com.