Appeltern Tuinenfestival 2015

Het Appeltern Tuinenfestival staat dit jaar in het teken van de herdenking van de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh. Op zaterdag 16 mei zijn die tuinen voor het eerst te zien. Tien tuinontwerpers geven met hun ‘Tuin voor Vincent’ een eerbetoon aan zijn levenswerk. Een festivaltuin is niet een echte tuin met een terras, een gazon en een paadje, maar meer een tuin met een boodschap. Een plantaardig kunstwerk op een oppervlakte van 10×10 meter.

De ontwerpers beelden met hun inrichting delen uit van Vincents verhaal. De festivaltuinen zijn geweldig om te zien en ook al zijn ze meestal niet één op één toepasbaar in eigen omgeving, ze inspireren altijd. In totaal zijn twintig festivaltuinen te zien, omdat de creaties twee jaar blijven liggen voordat ze worden vervangen. De tuinen van vorig jaar verbeelden het thema ´Dromend van Holland´.
Als openingsactiviteit worden niet alleen de ontwerpers in het zonnetje gezet. Kinderen van ontwerpers en van Appeltern zullen honderden zonnebloemen planten.


Daarnaast zijn er dit jaar ook tien nieuwe modeltuinen geopend.

Appeltern Tuinenfestival