Antwerpen / Drie exclusieve hoteltuinen

‘August’ is een nieuw designhotel in het oude augustinessenklooster van het Militair Hospitaal in Antwerpen. Martin Wirtz van Wirtz International ontwierp er drie ommuurde tuinen, waarvan eentje met zwemvijver.

 


De renovatie van het klooster en de omvorming tot hotel gebeurde onder de leiding van de Belgische sterarchitect Vincent Van Duysen, en vormt het sluitstuk van de herbestemming van het ‘t Groen Kwartier, het chique autovrije nieuwe woongebied tussen Zurenborg en Oud-Berchem.

Martin Wirtz ontwierp er drie ommuurde tuinen. “Door de combinatie van onregelmatige haagvolumes met bloeiende bomen, heesters en vasteplanten hebben we drie unieke en serene tuinen gecreëerd,” zegt Martin Wirtz. “Door het bladerdak van de bomen ontstaat een intiem gevoel van omslotenheid. Dat wordt versterkt door de in vorm geknipte haagmassieven die de tuinen in afzonderlijke ruimten verdelen. De bloeiende heesters en vaste planten zorgen in elk seizoen voor kleur. De hotelgasten kunnen er genieten van een glaasje, een boek lezen of gewoon genieten van de rust.” In één van de tuinen werd een oude Mariagrot bewaard, en in een andere is ook een intieme zwemvijver aangelegd.

 

www.august-antwerp.com.