Tweede editie van TV-reeks van Droom tot Tuin

Rondkijken in knap aangelegde tuinen, kennismaken met opvallende tuincreaties? Het kan binnenkort weer bij PlattelandsTV en Eclips TV. Op 18 september start immers de tweede jaargang van de succesvolle reeks ‘Van droom tot tuin’.

Tuinjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes bezoeken een aantal mooie en originele tuinen, verspreid over heel Vlaanderen. Telkens komen ook verschillende specialisten aan bod over diverse aspecten van tuinaanleg


In dit tweede seizoen ligt het accent op kleinere tuinen, klimaat, verstandig omgaan met water en natuurlijk groen. 

Elke aflevering van ‘Van droom tot tuin’ start op zondag (bij PlattelandsTV om 10.30 u en 15 u, bij Eclips TV om 17 u) en wordt een aantal keren herhaald. Meer info vind je op www.plattelandstv.be en www.eclipstv.be.

Hier alvast een overzichtje van de verschillende thema’s.

18 september: Minituin, maxigroen: bouwpercelen worden alsmaar kleiner, dus ook de tuinen. Toch kan groen nog uitbundig. En een waterbassin zorgt voor de finishing touch en creëert zelfs een waardevolle klimaattuin.

25 september: Natuurlijk genieten in de tuin: ecologie en biodiversiteit spelen een alsmaar belangrijker rol. Bestaande beplanting wordt optimaal bewaard en aangevuld met planten die ook aantrekkelijk zijn voor de fauna.

2 oktober: Tuinen met een focus: zichtlijnen zijn heel belangrijk in de tuin: zij dragen in sterke mate bij tot de beleving. Zowel planten als tuinpaden kunnen daarbij belangrijke accenten leggen.

9 oktober: Tuinen sterk gemaakt met niveauverschillen: hoogten en laagten betekenen een meerwaarde voor tuinkwaliteit en creëren een heel eigen sfeer.

16 oktober: Nieuw leven voor een oude tuin: soms wil een mens eens wat anders. De oude groene plek ruimt baan voor een totaal nieuwe creatie, met nadruk op comfort en genieten.

23 oktober: Buitengewone tuinen: geen wens is een tuinaannemer te vreemd. Een zwembad omvormen tot zitkuil, een zen-oase in een 18de eeuwse binnenkoer, alles kan.

30 oktober: Stadstuinen groot en klein: van een uitgestrekt binnenplein tot een lange, smalle pijpenla. Een uitdaging voor de tuinaannemer om hier een aangename, sfeervolle oase te realiseren.

6 november: Streekeigen tuinen aan de kust: de nieuwe trend aan zee is het gebruik van duinplanten. Die zijn opgewassen tegen het typische zeeklimaat en zorgen voor een echt vakantiegevoel.

13 november: Tuinen met accent op landschap: ideaal als je de natuur rondom deel kan laten uitmaken van de tuin. En waar nodig zorgen aanplantingen met heestermassieven en plantenborders voor een natuurlijke omgeving.

20 november: Maximale tuinvulling op minimale oppervlakte: goed ontworpen kan zelfs de kleinste tuin op alle vlakken voldoen. Terras, planten en water, tot en met BBQ vinden er een plaats.

Net zoals de eerste reeks kunnen alle afleveringen van de tweede reeks ook herbekeken worden via www.tuinaannemer.be.