Agribex 2019 bekroont drie nieuwigheden in de tuin- en groenvoorziening

Agribex, de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België, die doorgaat van 3 tot en met 8 december 2019 in Brussels Expo, heeft drie nieuwigheden in de tuin- en groenvoorziening bekroond.

GOUDEN BUXUS
STIHL MS500i, Kettingzaag met elektronisch gestuurde brandstofinjectie


De MS 500i is de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Componenten zoals de carburator of de ontstekingsmodule zijn daarom niet langer nodig. De brandstof wordt rechtstreeks via de injectieklep in het carter geı̈njecteerd. Brandstofhoeveelheid, injectietijd en ontstekingstiming worden volledig automatisch berekend door de besturingseenheid. Onafhankelijk van externe omstandigheden zorgt de sensorgestuurde brandstofmenging reeds vanaf het opstarten voor sterke motorprestatie. Deze bosbouwzaag voor professionele gebruikers heeft een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden en heeft een vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt. De motoreenheid weegt slechts 6,2 kg.

ZILVEREN BUXUSSEN
ELIET Collector C550 ZR, Zelfrijdende verticulteerder met zijdelingse afvoer


De zelfrijdende verticuteerder C5550 ZR van Eliet heeft een werkbreedte van 55 cm en is uitgerust met double cut messen.  Innovatief is dat het uitgeharkte materiaal verzameld en zijdelings afgelegd wordt. Het uitgelichte materiaal wordt door de messen in een afvoerkaal geprojecteerd. De ingebouwde vijzel voert het materiaal naar de zijkant van de machine af. Het materiaal wordt zo op een smalle berm verzameld. Bij de volgende werkstrook kan deze berm door de machine terug worden opgenomen en samen met het uitgeharkte materiaal van deze tweede werkstrook in één berm worden afgelegd op de eerste werkstrook. Zo kan de C550ZR het mos en vilt van 1 m werkbreedte op één bermpje verzamelen. Dit levert enorme tijdswinst op bij het opruimen.

EGO POWER+ Powerload, Maaikop voor trimmer met automatische opwindfunctie

De Powerload is een nieuwe maaikop, die automatisch de maaidraad in de maaikop opdraait door middel van een druk op de knop. De maaikop heeft voor het inbrengen van de maaidraad een duidelijke grote invoerplaats met metalen invoeropening, die ook na intensief gebruik duidelijk zichtbaar blijft.  Is de draad in de maaikop ingevoerd en is deze aan beide zijden even lang, dan windt de draad automatisch op door op de knop te drukken. Dit gepatenteerde systeem biedt een oplossing voor de huidige grote ongemakken bij het invoeren van de maaidraad.

www.agribex.be