Adriaan Geuze in VPRO Zomergasten

De bekende Nederlandse landschapsarchitect Adriaan Geuze van het internationaal opererende bureau West 8 in Rotterdam en New York, is dit jaar een van de gasten in het zondagavondprogramma ‘Zomergasten’ op VPRO.Geuze verwierf faam voor grote projecten als het Schouwburgplein en het Centraal Station in Rotterdam, Governors Island in New York, Madrid Rio, het Maximapark in Utrecht, Toronto Central Waterfront en de Jubilee Gardens in Londen.
 In ons land realiseerde hij onder meer het Falconplein in Antwerpen, het Stationsplein in Berchem, de Vaartkom in Leuven. Recent werd West 8 nog geselecteerd voor de heraanleg van ‘t Zand in Brugge.

“Ik ga de kijker wakker schudden’, belooft Geuze, die een grote fascinatie en liefde heeft voor het Nederlandse ‘maakbare land’. Hij vindt dat Nederland wordt beheerst door managers en juristen. Daarom zal hij ‘een warm pleidooi’ houden voor het beroep van ingenieur, want ‘ontwerpers en ingenieurs hebben ons land tenslotte echt gemaakt en over maken gaat mijn Zomergastenavond’.


De aflevering van Zomergasten met Geuze wordt uitgezonden op zondag 16 augustus 2015.