ACO Garden stelt nieuwe producten voor

ACO Garden voegt twee nieuwigheden toe aan het assortiment: De Europoint afvoerput en het infiltratiekrat Infiltra 2.0. Daarnaast lanceert het ook het nieuwe gietijzeren Voronoï rooster.

ACO is specialist in afwatering. Het ACO-productgamma beheerst de gehele afwateringsketen, van het opvangen van water tot het afgeven aan de bodem, riool of oppervlakte. De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechnieken.


Europoint afvoerput: Modulair systeem voor puntafwatering

Vele huizen hebben een waterkaantje aan de achterdeur, het is dan praktisch als er een afvoerput onder zit. De Europoint afvoerput is de verbeterde versie van wat voorheen “Gallo” heette. Europoint is een afvoerput uit polyesterbeton die makkelijk te plaatsen is in elk type buitenverharding. Het grote voordeel is dat deze afvoerput modulair is waardoor de inbouwhoogte geen beperking meer hoeft te zijn. Dankzij het optionele ophoogelement kan je de afvoer van de regenpijp makkelijk aansluiten op je Europoint afvoerput die je met een afvoerbuis aansluit naar de riolering.

© ACO, www.aco.be
© ACO, www.aco.be
© ACO, www.aco.be

 

Infiltratiekrat Infiltra 2.0

ACO introduceert ook een nieuw infiltratiesysteem. De Infiltra 2.0 is een infiltratiekrat die ingebouwd wordt in de grond waarin een grote hoeveelheid regenwater kan worden opgevangen. Het water wordt langzaam weer aan de bodem afgegeven. Infiltra 2.0 is een eenvoudig op te bouwen krattensysteem, vervaardigd uit kunststof met bijhorende geotextiel. De kratten zorgen voor een buffercapaciteit van 205 liter per unit van 60 x 60 cm.

© ACO, www.aco.be

Euroline Voronoï

Het design van het nieuw gietijzeren Voronoï rooster vindt zijn oorsprong in het voronoï-diagram. Dat is een meetkundige manier om oppervlaktes op te delen, waarvan de structuur ook vaak in de natuur voorkomt. Enkele mooie voorbeelden zijn de vlekken op de vacht van een giraf, het patroon van gebarsten aarde, de vleugels van een libel, …  Het voronoï-design heeft dus een erg natuurlijke en organische uitstraling.

In samenwerking met de designer Franck Magné werd het esthetisch gietijzeren rooster ontwikkeld voor een perfecte harmonie met de buitenarchitectuur. Het nieuwe voronoï-rooster is genormeerd voor belastingsklasse B 125 en dus stevig genoeg om er met de auto over te rijden. Gietijzer is een stevig materiaal waaruit men al decennia roosters giet. Dit maakt dat een gietijzeren rooster uitermate geschikt is voor oprit, parking en plaatsen toegankelijk voor personenwagens.

© ACO, www.aco.be

Het Euroline-gootelement waarop het voronoï-rooster vastligt, is vervaardigd uit polyesterbeton. Dit is robuust, ondoordringbaar, niet poreus en vorstbestendig. De gladde binnenwand gaat vuilaanhechting tegen en sluit vochtindringing uit. Het is eveneens bestand tegen corrosie en chemische stoffen. Dankzij de tand- en groefverbinding is het gootelement makkelijk te plaatsen. Het rooster ligt schroefloos verankerd op het gootelement.

www.aco.be

© ACO, www.aco.be