Oproep Internationale Peter-Josef-Lenné-Preis 2022

De Deelstaat Berlijn lanceert een oproep tot projecten voor de internationale Peter-Joseph-Lenné-prijs voor tuin- en landschapsarchitectuur. De wedstrijd richt zich in het bijzonder tot jonge landschapsarchitecten en ontwerpers (tot 35 jaar).

Peter-Joseph Lenné (1789-1866) was een van de belangrijkste 19e-eeuwse Duitse tuin- en landschapsarchitecten. Zijn werk is nog steeds zichtbaar in vele tuinen, parken en pleinen van Berlijn en Potsdam. De prijs wordt sinds 1965 uitgereikt.


Drie locaties

Voor de wedstrijd 2022 zijn drie projecten uitgekozen in Berlijn, Chemnitz en Boedapest.

• Berlijn: Campus Weißensee School of Art

Een impuls geven aan een buurt. Welke creatieve concepten en ruimtelijke inrichtingsmaatregelen zorgen voor divers groen, daklandschappen, nieuw participatieaanbod en meerwaarde voor de hele buurt?

• Chemnitz: Groen en openbare ruimte als podium voor Culturele Hoofdstad 2025.

Hoe kunnen open ruimtes uit verschillende tijdperken met succes worden gekoppeld, stedenbouwkundige tekortkomingen worden gecorrigeerd en – door tijdelijke of permanente interventies – mensen bewust worden gemaakt van de Culturele Hoofdstad?

• Boedapest: Meer groen voor de Hongaarse hoofdstad – Terebesi Park Forest.

Hoe kan Terebesi worden ontwikkeld tot een duurzame en divers bruikbare groene ruimte voor recreatie biodiversiteit en klimaatadaptatie? Welke aantrekkelijke parkbeelden zouden kunnen worden gecreëerd?

Kandidaturen moeten ingediend worden uiterlijk tegen 1 juli 2022.

Hier vindt u alle informatie over de wedstrijd.