Blauwe Kamer Festival

Dit jaar bestaat het Nederlandse tijdschrift voor landschapsarchitectuur en stedenbouw Blauwe Kamer 25 jaar. Dit wordt op zaterdag 24 september 2016 gevierd met een mini-festival op en rond het Schip van Blaauw, in Wageningen.

• Landschapsarchitect, rijksadviseur en redacteur van het eerste uur Eric Luiten blikt in een openingslezing terug op 25 jaar vakdebat – en dat tegen de achtergrond van 25 jaar stedenbouw en landschapsarchitectuur.


• Stedenbouwkundige Dirk Verhagen bespreekt nieuwe participatievormen, Noel van Dooren vertelt over zijn promotieonderzoek naar representatietechnieken en architect Marco Vermeulen neemt ons mee in de wereld van de energietransitie.

Talkshow

In een talkshow bespreekt publicist JaapJan Berg het belang van vakjournalistiek. Zijn gasten zijn Sjors de Vries van Ruimtevolk, Kirsten Hannema van de Volkskrant en Blauwe Kamer redacteur Marieke Berkers.

De vaste fotografen van Blauwe Kamer, Stijn Brakkee, Harry Cock en Jeroen Bosch, vertellen over hun werk: hoe breng je stedenbouw en landschapsarchitectuur in beeld?

En in een speciale College Tour is er een gesprek met de nieuwe rijksadviseurs Daan Zandbelt en Berno Strootman.

Workshops

Naast dit inhoudelijke programma zijn er in en rond het Schip van Blaauw tal van activiteiten. In de tuin worden workshops georganiseerd en in de bomen klinken gesproken columns van onze oud-columnisten Tjerk Ruimschotel en Willem van Toorn.

Er is muziek van de band Charles Junior en Marten Oosterhuis. Het festival wordt afgesloten met een theaterstuk van de Firma Weijland.

Kaarten kunt u hier bestellen