ZinCo lanceert bijen- en vlindergroendak

Als fabrikant van systeemopbouwen voor daktuinen wil ZinCo zijn steentje bijdragen om de bijenpopulaties te ondersteunen en dit door middel van het ‘Bijen- en Vlinder’-groendak. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, gedijen bijen uitstekend in onze steden; dit door een grotere biodiversiteit en door de afwezigheid van pesticiden. Uit studies blijkt dat de honingproductie in de steden hoger ligt dan op het platteland en dat de kwaliteit ervan uitstekend is.

Bijen- en vlindergroendak


Het unieke van dit groendaksysteem is dat de opbouw ervan bestaat uit specifiek op elkaar afgestemde materialen om een optimale groei en bloei van de beplanting te kunnen garanderen. Van groot belang is het waterreservoir (in geval van langdurige droogte), de drainage (om het overtollige water af te voeren en om een ideale bodemverluchting te bekomen) en een specifiek substraat met een aangepaste hoogte en geselecteerde, voorgekweekte beplanting met hoge nectarproductie.

414018Zinco_bijen_vlinderdak

Aangezien het waterreservoir, de drainage, de verluchting en de filter in slechts één element verwerkt zitten, is een snelle en makkelijke plaatsing mogelijk. Op het complete systeem, met inbegrip van substraat en beplanting, wordt een tienjarige garantie aangeboden; de plaatsing dient door een erkende tuinaannemer te gebeuren in combinatie met een onderhoudscontract. De beplanting bestaat uit 19 variëteiten met een hoge nectarproductie.

www.zinco.be