Webinar: Aan de slag met bloemenweides

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moeten beginnen? Dan is dit webinar van Inverde op 16 februari 2022 voor jou.

Een bloemenweide is niet alleen een feest voor het oog. Zo’n weide is ook geweldig voor de biodiversiteit. Bijen, hommels, sprinkhanen en kevers: allemaal willen ze wel een plekje met lang gras en bloemen. Op hun beurt trekken ze insecten en vogels aan. Zo is je bloemenweide een gedekte tafel voor heel wat soorten.


Maar bloemenweides kan je niet overal aanleggen. De grond mag niet te voedselrijk zijn en het moet in volle zon. Ook de keuze van het zaadmengsel dat je inzaait is belangrijk. Na de aanleg is een juist beheer dan weer belangrijk. Want een foute keuze van locatie of slecht beheer zal vaak leiden tot een weide met veel grassen en weinig bloemen.

Tijdens dit webinar leer je alles over de aanleg, het beheer en onderhoud van bloemenweides. Je ontdekt het verschil tussen een bloemenakker en bloemenweide. En je komt te weten hoe je een weide bloemenrijker maakt. Zo heb je alle info om de juiste plek te zoeken en aan de slag te gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Deze opleiding kadert in de Green Deal Natuurlijke Tuinen. Zo willen we samen de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen.

Meer info: Inverde