VVOG / Studiebezoek Genk

VVOG organiseert op dinsdag 6 oktober 2015 een studiebezoek aan Genk voor beheerders en mandatarissen van openbaar groen.

Genk werd vorig jaar in de wedstrijd Groene Lente uitgeroepen tot Groen- en bloemengemeente 2015 en nam dit jaar deel aan de Europese groen- en leefmilieuwedstrijd Entente Florale.


Genk groeide door de mijnindustrie uit van een klein dorp tot een dynamische, moderne en levendige stad. Het rasterpatroon van de stad bestaat uit woon-, werken recreatiezones die door groengebieden met het omliggende landschap zijn verbonden. Genk greep de teloorgang van het mijnverleden aan om reconversieprojecten te realiseren die focussen op een groene en duurzame stadsontwikkeling. Terecht is Genk de groenste centrumstad van Vlaanderen.

Vele groenrealisaties kwamen al aan bod in Groencontact. Nu krijgt u de kans om de meest interessante groen- en leefmilieuprojecten onder deskundige begeleiding te bezoeken samen met collega’s-groenverantwoordelijken.

Programma
– Presentatie van het groen- en natuurbeheer in Genk
– Rondrit per bus en geleid bezoek aan o.a. stadsplein, Molenvijverpark, Heempark, Nationaal Park Hoge Kempen (Kattevennen), speelgroen Sledderlo, parkbegraafplaats
– Warme lunch
– Vervolg rondrit per bus en geleid bezoek aan o.a. stadsproject C-Mine, tuinwijk Waterschei, duurzame bedrijvenparken Zwartberg en Thor, Mijnboretum

Meer info vindt u hier.

Elektronisch inschrijven kunt u hier.