VMM en Velt lanceren webtool ‘Mijn gifvrije tuin’

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft samen met Velt de webtool ‘Mijn gifvrije tuin’ gelanceerd, een digitaal draaiboek dat tuineigenaars moet helpen om hun tuin zonder gewasbeschermingsmiddelen te onderhouden.

Of u nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, de webtool vertelt u waar welke plant past, hoe u mosvorming of onkruid op uw terras voorkomt, enzovoort. En dat met duidelijke illustraties en foto’s. Ook voor de moestuin bevat de app tips.


 

gifvrij

 

‘Mijn gifvrije tuin’ kadert in de campagne ‘Zonder is gezonder’ van VMM over pesticidenreductie. Reeds tien jaar ondersteunt de campagne en de bijbehorende website www.vmm.be/zonderisgezonder de openbare besturen en terreinbeheerders om de omschakeling naar pesticidenvrij te kunnen maken. Sinds het verbod voor openbare diensten in 2015 richt de campagne zich tot een breder publiek.

 

2020 pesticidenvrij

Velt lanceerde op zijn beurt een nieuwe campagne ‘2020pesticidenvrij’, waarin ze zich richt op particuliere tuineigenaars. Specifiek hoopt de organisatie daarmee het niet-professionele gebruik van glyfosaat, een vaak gebruikte werkzame stof in onkruidbestrijdingsmiddelen zoals Roundup, de komende vijf jaar terug te drinken.

 

pesticedenvrij