Chaumont Tuinfestival zoekt ontwerpers

‘Jardins de la pensée’ is het thema van de 27e editie van het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire in 2018. Het festival zoekt ontwerpers die een verrassende en originele tuin rond dit thema voorstellen.

Het Festival International des Jardins in het Franse Chaumont-sur-Loire uitgegroeid tot de belangrijkste manifestatie van hedendaagse tuinkunst ter wereld, die intussen op tal van plaatsen navolging heeft gekregen.


Filosofische tuin

De tuin nodigt uit tot bezinning en reflectie, en is de plek waar menigeen op nieuwe ideeën en gedachten komt. Ontwerpers worden opgeroepen om een festivaltuin te ontwerpen geïnspireerd door de vruchtbare wereld van literatuur en filosofie. Of in de woorden van de Franse auteur Erik Orsenna: tuinen zijn zichtbaar gemaakte filosofie.

Het ontwerp dient creatief en vernieuwend te zijn, zowel qua gedachte, concept en plant- en materiaalgebruik. Er is plek voor twintig nieuwe tuinen van elk zo’n 120 m².

De oproep staat open voor

• tuin- en landschapsarchitecten met een erkend diploma of die lid zijn van de EFLA (European Fondation for Landscape Architecture)
• tuinprofessionelen, liefst in een multidisciplinaire equipe met bijvoorbeeld kunstenaars, scenografen en een tuinarchitect
• studenten tuinarchitectuur, architectuur, tuinaanleg of design, op voorwaarde dat de school het project mee ondersteunt.

Kandidaturen moeten ingediend worden uiterlijk tegen 19 oktober 2017

Kijk op www.domaine-chaumont.fr/en_concours_index voor de voorwaarden en het aanmeldformulier.

Contact

[email protected]

Dit jaar was het thema Flower Power. Tot en met 5 november zijn de huidige festivaltuinen nog te bezichtigen.

www.domaine-chaumont.fr