‘Vaste’ geraniums

Jo Bogaerts vasteplanten Jo Bogaerts en Marie-Paule Carcan“Geen tuin zonder ‘vaste’ geraniums”.  Jo Bogaerts van de gelijknamige vaste plantenkwekerij uit Kampenhout is fan van geraniums in de tuin. In zijn kwekerij is er dan ook een mooi aanbod beschikbaar.

Volledig winterhard zijn de echte ‘vaste’ geraniums zoals G. cantabrigiense ‘Cambridge (roze) en ‘St.Ola’ (wit). Erg goede bodembedekkers voor droge tot frisse bodem in zon of halfschaduw. Ze zijn lager en compacter dan de macrorhizum-types en daardoor ‘netter’ bij gebruik als vakbeplanters of wevende planten tussen hogere vaste plantensoorten. Aromatisch loof en een mooie herfstkleur. Wordt nooit helemaal kaal in de winter. Andere geraniums hebben weer andere pluspunten, zoals de extreem lang bloeiende ‘Sylvia’s Surprise’ of G. oxonianum, met frêle, roze bloemen en een wat meer natuurlijke (lees ‘wilde’) uitstraling.


Vaste Planten kwekerij Jo Bogaerts uit Kampenhout biedt een groot assortiment aan, met bijvoorbeeld een uitgebreide keuze aan siergrassen en bodembedekkers. Maar daarnaast vind je er ook bijzondere zaken, zoals Erodium variabile Bishop’s Form’, een schitterend plantje voor rotstuinen en vooraan in de borders. Ontdek het zelf, samen met het hele assortiment, middels een bezoek of op de website.

>>> vasteplantenjobogaerts.be