Amsterdam / Week van de Boom

Amsterdam is van 9 tot 14 mei gaststad van de eerste Week van de Boom op Nederlandse bodem. Boomexperts van over de hele wereld komen samen om kennis te delen over de cruciale rol van bomen in een klimaatbestendige stad.

In de tweede week van mei vindt in Amsterdam de eerste Week van de Boom plaats: een meerdaags programma over het belang van bomen en groene infrastructuur met congresdagen, publieke programma’s en kampioenschappen. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over het onmiskenbare belang van bomen, delen kennis en de nieuwste innovaties en komen in beweging in en voor bomen. Wat zijn de positieve effecten van bomen op onze leefomgeving? Hoe kunnen we deze effecten nog meer verankeren in beleid en praktijk?


Het programma is ontwikkeld door Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Platform i-Tree Nederland, Gemeente Amsterdam, KPB-ISA en Pakhuis de Zwijger.

Al deze activiteiten passen naadloos in het langlopend programma WeMakeThe.City Green in het kader van Floriade Amsterdam – Almere 2022.

Bekijk hier het volledige programma van de Week van de Boom

Bekijk hier het volledige programma van de Week van de Boom.

Bekijk hier het volledige programma  van de Week van de Boom.