De goederen worden vliegensvlug geleverd bij de klant en geen volume is te zwaar. © Piante Di Domani

Van tuinontwerp naar droomtuin met Piante Di Domani

Hoe sterk een tuinontwerp ook is, je kunt niet zonder de juiste plantenkeuze. Kwaliteit, snelheid en originaliteit, die drie moeten samengaan. Pas dan past de puzzel. “Wij leveren vandaag de planten voor de tuinen van morgen.”

Piante Di Domani is een tuinplantengroothandel gevestigd in Weert. Zaakvoerder en al ruim 15 jaar drijvende kracht achter dit dynamisch groenbedrijf is Michiel Curvers. Michiel heeft iets met Italië, vandaar de naam. “Wekelijks worden er bij ons diverse partijen gelost vanuit hoofdzakelijk Italië en Spanje. Maar we werken ook samen met Nederlandse en Belgische kwekers, hoor. Zo kunnen we altijd snel op de bal spelen”, vertelt Michiel ons enthousiast.


Samen kiezen

Piante Di Domani biedt met een beperkt maar gedreven team de allerbeste full service aan de tussenhandel, tuincentra en aanlegmarkt. “Toch krijgen we, op afspraak, ook veel particulieren op bezoek, maar dan enkel als ze vergezeld zijn van hun desbetreffende tuinarchitect of hovenier. Om samen, in overleg en in alle rust, de planten en bomen te kiezen om hun specifiek project te realiseren. Zo geven ze het resultaat een persoonlijke touch.”

Het domein van Piante Di Domani fungeert zo als showroom voor de tuinarchitecten en hoveniers. Het productaanbod staat volledig ter beschikking. In alle creatieve vrijheid mogen ze hun gangetje gaan.

Op de kaart gezet

Dit Nederlandse tuinplantenbedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid en zo heeft Michiel het steeds meer op de kaart gezet, zowel nationaal als internationaal. “Onze locatie bestrijkt inmiddels 1 hectare. Dit terrein staat het jaar rond bomvol met verse handelswaar, maar het is constant een komen en gaan. Voor onze inkoop werken wij samen met meer dan 50 kwekers in het zuiden, groot tot klein. We doen vaak Toscane aan, maar opereren ook ver daarbuiten.”

Van tuinontwerp naar droomtuin met Piante Di Domani
Zaakvoerder en al ruim 15 jaar drijvende kracht achter het dynamisch groenbedrijf is Michiel Curvers. © Piante Di Domani

Op adem komen

Door de aanslepende coronapandemie zijn mensen zich meer bewust van het belang van hun tuin. “Het gedwongen thuis zitten en werken maakt van de tuin een groene long die ervoor zorgt dat je op adem kunt komen. Een onmisbaar verlengstuk van de woning, een plek om samen te zijn in de eigen bubbel.” De eigen tuin als gedroomd vakantieoord, heerlijk!

Passionele zoektocht

Door veel nieuwe aanleg en renovatie van tuinen is er extreem veel vraag naar tuinplanten en bomen. Zelfs zoveel dat bepaalde producten schaars zijn of haast niet meer te verkrijgen. “Vooral als het langdurige teelt betreft – denk maar aan bomen van zo’n tien jaar oud – is inkopen en uitleveren geen sinecure dezer dagen. Maar wij zijn constant op zoek naar alternatieven en zorgen zo voor een nieuw aanbod, wees gerust.” Uit die zoektocht blijkt eens temeer de passie van Michiel voor het vak.

De service met eigen transport is één van de grote troeven

Vertrouwensrelatie

De kwaliteit gaat beslist boven alles en ook het ruime aanbod valt op. De service met eigen transport is tenslotte de derde grote troef van Piante Di Domani. “Wij tekenen zelf alle planten, bomen en solitaire planten uit zodat je er een mooi beeld van krijgt qua vorm en grootte, en zitten bijna wekelijks in Italië voor inkopen en zoekopdrachten. We zijn gespecialiseerd in maatwerk en genieten het volste vertrouwen van onze klanten.”

Noteer dat (potentiële) klanten kunnen vragen via de website of met een persoonlijk bericht om de mailings van Piante Di Domani te ontvangen. Interessant: je kunt je bovendien aanmelden voor de whatsapp-aanbiedingen.

Van tuinontwerp naar droomtuin met Piante Di Domani
Michiel geniet werkelijk van de zoektocht naar plantgoed. “Dat we zelf de selectie maken ter plekke maakt het verschil.” © Piante Di Domani

Moeilijk gaat ook

“Meer dan 50% van onze omzet verloopt via whatsapp. Dit werkt snel en direct. Wij streven er steeds naar om binnen het uur na een aanvraag repliek te geven met maat, prijs en foto.” Ben je op zoek naar iets zeldzaams, dan kan het iets langer duren, daar heeft iedereen begrip voor. Maar als Michiel er zijn tanden in zet, dan komt het sowieso goed, moeilijk gaat ook.”

Piante Di Domani
Princenweg 55 – 6002 AK Weert
tel.: +31651251565
[email protected]
Geopend van ma t/m vrij, van 7:30 tot 16:30 (en op afspraak )

www.piantedidomani.nl

Een artikel uit de CG Annnual 2022

Verkrijgbaar in de CG Concept Boekenshop: