Tuinmachinebedrijf Masschelein uit Zwevegem wint Shop Design Award

Masschelein BVBA uit Zwevegem, dat golf-, park- en tuinmachines verkoopt voor particulieren en professionelen, won zopas de Shop Design Award van Professional Media Group in de categorie Home & Garden. Het bedrijf van eigenaar en zaakvoerder Vincent Bouckaert verhuisde naar een nieuwe, grotere locatie en wilde een inrichting met een sterke beleving en een goede balans tussen hun uitstraling en die van hun belangrijkste leveranciers.

85 bedrijven schreven zich in voor de Shop Design Award van Professional Media Group waarbij de best ingerichte nieuwe of vernieuwde winkel beloond wordt voor hun investeringen. Vervolgens werden er 42 door de jury geselecteerd voor 7 categorieën. Masschelein BVBA uit Zwevegem was de winnaar in de categorie Home & Garden.


“Ik wilde geen traditionele winkel waar elk merk zijn eigen hoekje heeft”, aldus Vincent Bouckaert, eigenaar en zaakvoerder van Masschelein, van in ontvangst mocht nemen. “Daarom ben ik op zoek gegaan naar een team van experten om hierover te brainstormen om dit te realiseren. Samen zetten we alles op alles om zoveel mogelijk beleving in onze nieuwe zaak te creëren. Zodat mensen zich aangetrokken en goed voelen. Want dat bemoedigt het koopgedrag. De jury was enthousiast over onze grote wandvisuals en onze actief aangeklede etalage die er voor zorgen dat je al van op straat een impressie krijgt van wat er zich in de winkel afspeelt. Ook onze gezellig ingerichte zithoek met bomen die zorgt voor een rustmoment – klanten lijken er even in hun eigen tuin te zitten – sprak hen aan. En ook onze vipruimte, die de winkel en de werkruimte verbindt, viel erg in de smaak. Naar deze ruimte nemen we onze klanten trouwens mee om hun afgewerkte machine op te halen. We bespreken er in detail de veiligheids- en gebruiksaspecten en zo komen de klanten ook eens in contact met de werkplaats. Een absolute meerwaarde.”