sdr

Torhout / Opening speelbos Groenhove

De Stad Torhout, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de Provincie West-Vlaanderen realiseerden in nauw overleg het speelbos Torwoud in Groenhove. Torwoud is een avontuurlijk speelbos met onder andere een labyrint, een speelheuvel en extra spelelementen, een natte speelzone met avontuurlijke overgang en bos- en graspaden.

Het speelbos is het resultaat van een geïntegreerde aanpak voor de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied en een speelbos. Door deze combinatie was het mogelijk speelheuvels te voorzien en een natte speelzone aan te leggen, wat beiden fijne spelprikkels zijn voor kinderen. De realisatie van het speelbos kadert binnen de uitvoering van het landinrichtingsproject Groenhove Vrijgeweid.


Het totale project werd gefinancierd door de verschillende partners. De Provincie West-Vlaanderen stond in voor de financiering en de realisatie van alle grondwerken en constructies. De Provincie West-Vlaanderen investeerde hiervoor 265.000 euro. Het bufferbekken kan een volume van ca. 15.000 m³ water bergen bij piekmomenten.

De VLM stond in voor de realisatie van de recreatieve inrichting. Op dit moment zijn de werken afgerond met uitzondering van de resterende beplantingswerken die zullen plaatsvinden in het volgende plantseizoen (oktober – februari). De Vlaamse Overheid (70% subsidies Landinrichting) en de Stad Torhout (30%) financierden de recreatieve inrichting, samen goed voor een bedrag van 255.000 euro.