Themaboek over tuinen en klimaatverandering

Het themajaarboek 2021 van de Deutschen Gesellschaft für Gartenkunst und Landschaftskultur (DGGL) is volledig gewijd aan tuinen en de klimaatverandering.

Het themaboek van dit jaar, ‘Gärten im Klimawandel. Grüne Herausforderungen, Konzepte und Perspektiven’ is volledig gewijd aan de fundamentele vraag hoe tuinen, parken en groene infrastructuren kunnen worden aangepast aan klimaatverandering en tegelijkertijd hun potentieel kunnen gebruiken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Gezien een groot aantal casestudies wekt het DGGL-themaboek 2021 hoop. De groenindustrie – van de besturen van historische parken tot boomkwekerijen, gemeentelijke groendiensten tot tuin- en landschapsarchitecten of landschapsarchitecten – gaat al lang verder dan een inventarisatie en reageert actief, innovatief en duurzaam op de klimaatopgave.


Ook de Gartenakademie van de Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau publiceerde een brochure ‘Der Garten im Klimawande’ over de tuin en de klimaatverandering.

Meer info: dggl.org