Tentoonstelling Piet Oudolf [VIDEO]

In het Stadsmuseum Doetinchem loopt tot 29 oktober 2016 een tentoonstelling over het werk van landschapsontwerper Piet Oudolf. Bekende ontwerpen zijn de Highline en The Battery in New York. Een recent project is zijn ontwerp voor Museum Voorlinden in Wassenaar.

Over zijn werk zijn diverse boeken verschenen en hij won voor zijn tuinontwerpen diverse prijzen. De meest recente zijn de Rotterdam Maaskant prijs in 2014 en de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs in 2013.


Samen met Oudolf is er een selectie gemaakt uit honderden foto’s van de talloze tuinen die hij heeft ontworpen. Ook diverse originele ontwerptekeningen op transparanten zullen in de tentoonstelling te zien zijn. De keuze is gevallen op ontwerpen voor de openbare ruimte in zowel Nederland als daarbuiten, die voor het publiek nog steeds te bezichtigen zijn en door de jaren heen hun typische Oudolf signatuur hebben behouden.

Het Stadsmuseum Doetinchem wil met de tentoonstelling aandacht schenken aan het werk van Oudolf en zijn verdienste op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur.

Nog meer inspiratie kunt u opdoen in de privétuin van Piet Oudolf in Hummelo. Open tussen juni en oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur (gesloten tussen 3 juli en 27 juli).