Tentoonstelling / Camellia, de roos zonder doornen

De Internationale Camelliavereniging ICS Benelux organiseert van vrijdag 29 tot zondag 31 maart 2019 een driedaagse thema-expositie over en rond camellia’s in het Provinciaal Domein Rivierenhof in Antwerpen.

 


Ontdek de verscheidenheid, de geschiedenis en het erfgoed van de Belgische Camellia’s op deze tentoonstelling in het Rivierenhof. Deskundigen uit binnen- en buitenland staan voor je klaar met demo’s, lezingen, verhalen en advies. In de 19e eeuw ontwikkelden Belgische veredelaars meer dan vierhonderd camelia cultivars. Naast kennismaken met een mooi stukje geschiedenis en erfgoed, kun je tijdens de tentoonstelling ook de collectie van het provinciaal groendomein ontdekken, lezingen bijwonen en van experten leren hoe je de camelia het best verzorgt.

Gedurende de openingsuren zijn leden van de International Camellia Society (ICS) aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Er is de mogelijkheid tot het kopen van planten. De International Camellia Society Benelux is de Belgisch-Nederlandse afdeling van een internationale vereniging die zich tot doel stelt het plantengeslacht Camellia te promoten en de tuinliefhebber informatie geeft over de aankoop, de verzorging en het vermeerderen van deze prachtige plant.