Streetlive / Blankenberge in Love

Met de opening van het volledig hernieuwde Koning Leopold III plein in Blankenberge komt er een einde aan een van de laatste fases van de grondige renovaties van de openbare ruimte in de stad. Streetlife leverde 31 Love Tubs die tijdens de wintermaanden het plein aankleden. In de zomer zullen deze boombakken plaats maken voor evenementen.

De stad Blankenberge heeft studiebureau Plantec en Streetlife gevraagd mee te werken aan het ontwikkelen van een huisstijl voor de inrichting van een aantal locaties in de stad. Aangezien Blankenberge een kustplaats is moet het meubilair bestand zijn tegen de invloed van de zilte lucht. In overleg met de stad en Plantec is gekozen voor banken en boombakken in RVS uit de Streetlife ‘Love’ Serie.


Deze Love Serie bestaat uit banken en boombakken met een monolithische, conische vorm. De banken hebben een zitting van hardhouten Solid latten van 7×7 cm. Speciaal voor de stad Blankenberge is de ‘Love’ reeks van Streetlife uitgebreid met een monoseat, de Love Cube. Een kleine uitvoering van de Love Bench en mooie aanvulling op de reeks. De grotere Love Benches zijn op speciaal verzoek van Stad Blankenberge uitgevoerd met rugleuning. Solid Love Bench & Love Tubs

Opvallend aan de renovatie van het Koning Leopold III Plein, dat in de volksmond het Stationsplein wordt genoemd, is de dubbele functie van het plein. In de wintermaanden zorgen de meerstammige berken met groenblijvende bodembedekkers voor een gezellig aangeklede aanblik op het verharde plein. In het zomerseizoen moet het plein als evenementen locatie gebruikt  kunnen worden. Hiervoor moeten de boombakken dan wijken. De Love Tubs zijn met een heftruck eenvoudig te verplaatsen naar de rand van het plein zodat aan die wens voldaan kan worden.

Doordat bij de renovatie van de verschillende centrumstraten én het plein is gekozen voor dezelfde kleurenpalet en materialen voor de bestrating en inrichting is een harmonieus beeld ontstaan, een huisstijl zoals de stad wenste. De samenhang binnen de productfamilies van Streetlife nodigt de inrichter uit tot het maken van dergelijke coherente plannen.

In drie fasen van dit meerjarenplan zijn 27 Cubes, 33 boombakken en 16 banken geleverd.