STIHL pakt uit met haar eerste accusproeiapparaat voor professionele gebruikers

De nieuwe accurugsproeier STIHL SGA 85 biedt dé perfecte oplossing voor professionele gebruikers. Dit lichte toestel (7,1 kg met accu) kan je op je rug dragen en biedt een hoge werkdruk tot zes bar die je ook tijdens het werk traploos kan aanpassen. Ideaal dus om lage en middelhoge aanplantingen tot 2,5 meter hoog te behandelen. Het accusproeiapparaat is daarbij compatibel met alle accessoires voor de sproeiapparaten van STIHL.

De nieuwe STIHL SGA 85 heeft een traploze instelbare werkdruk tot zes bar en is ontwikkeld voor toepassingen in het tuin- en landschapsonderhoud, in de fruit- en wijnbouw en in boomkwekerijen. Dit toestel beschikt over een krachtige membraanpomp met een debiet tot 3,1 liter per minuut. In combinatie met de verstelbare volle conische sproeimond is het accusproeiapparaat geschikt om lage en middelhoge culturen (tot 2,5 meter hoogte) op een professionele manier met herbiciden, pesticiden en fungiciden te behandelen. Bovendien is de machine compatibel met alle accessoires voor de sproeiapparaten van STIHL. Daardoor kan je hem voor de meest diverse toepassingen gebruiken.


Daarnaast bieden de in lengte verstelbare schouderriem en de in de hoogte en breedte verstelbare borstriem een hoog draagcomfort. Dat spaart de krachten, zelfs na een lange gebruikstijd. Bovendien weten zowel de gebruiker als het milieu de stille werking zonder uitstoot van schadelijke stoffen naar waarde te schatten.

Via de grote vulopening kan je het reservoir snel met het sproeimiddel vullen en gemakkelijk schoonmaken. In combinatie met de vulzeef houdt de ingebouwde filter in het reservoir de vuiltjes in het sproeimiddel doeltreffend tegen. Daardoor kan de werking van het sproeiapparaat niet worden verstoord. Daarnaast geeft een drukmeter op het spuitpistool informatie over de actuele werkdruk. Die kan je via een draaiknop op de zijkant van het apparaat snel en eenvoudig regelen zonder het apparaat van je schouders te nemen. De handige draaggreep maakt het eenvoudig om het apparaat met de hand te dragen. Tijdens het transport of het vullen van het reservoir kan je de spuitlans veilig in de stevige spuitlanshouder opbergen.

Accusysteem

De energie van de SGA 85 wordt geleverd door een 36 V lithiumionaccu uit het STIHL AP systeem voor professionele gebruikers. Dit STIHL AP systeem omvat ook nog een dertigtal andere machines voor de meest diverse toepassingen. Daarbovenop zijn er nog accu’s met een verschillend vermogen en diverse laders. De SGA 85 is compatibel met alle accu’s van het systeem, maar de AP 100 wordt daarbij sterk aanbevolen. Dit accu past in de accuschacht van het apparaat en wordt door een klep beschermd tegen onder andere spatwater.

Om de accurugsproeier probleemloos te integreren met STIHL connected, kan je de STIHL SGA 85 uitrusten met de STIHL Smart Connector, beschikbaar als accessoire. Deze digitale oplossing voor een efficiënt machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van de machinegegevens zoals de looptijd, de leeftijd, de geplande onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

stihl.be