Husqvarna onthult nieuwe generatie professionele 90 cc-kettingzagen

Voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie professionele kettingzaken werkte Husqvarna nauwgezet samen met professionele bos- en boomwerkers uit de hele wereld. Op die manier bundelt het merk de uiteenlopende behoeften van professionals en biedt het de gebruikers een ongeëvenaarde kwaliteit aan.


Husqvarna lanceert daarom niet één, maar twee 90 cc-kettingzagen. De meest geavanceerde van de twee, de 592 XP®, is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers en biedt de beste zaagcapaciteit en de beste verhouding vermogen-gewicht op de markt. Het model 585 is dan weer bedoeld voor professionals die een stevige, gebruiksvriendelijke en toch krachtige kettingzaag nodig hebben.

592 XP® – Ultieme kracht voor de meest veeleisende gebruiker

De Husqvarna 592 XP® is een stevig gebouwde kettingzaag die goed presteert in zware omstandigheden. Hij biedt een onovertroffen combinatie van laag gewicht en hoog vermogen, wat de efficiëntie absoluut ten goede komt. De 592 XP® kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan en is leverbaar met het nieuwe, lichte zaagblad Husqvarna X-Tough Light.

Om zijn uitmuntende zaagcapaciteit ten volle te benutten, wordt hij het best uitgerust met X-Cut C85- en C83-kettingen. In combinatie met nieuwe, lichte onderdelen en het zaagblad X-Tough Light is hij aanzienlijk lichter dan zijn voorgangers. Dankzij het lagere gewicht, het geoptimaliseerde evenwicht en de verbeterde vorm van de handgreep, wordt het mogelijk om comfortabeler en langer te werken. Dankzij de X-Torq-motor is de uitstoot lager, terwijl de prestaties ongeziene niveaus halen. De eenvoudigere starttechnologie op basis van AutoTune 3.0 zorgt ervoor dat de motor snel start, ongeacht de omstandigheden in het park of bos.

De Husqvarna 592 XP® is niet alleen zeer krachtig en comfortabel in gebruik, hij biedt ook Bluetooth®-connectiviteit. De kettingzagen kunnen dus worden uitgerust met connectiviteitsapparatuur van Husqvarna en gekoppeld aan Fleet Services om het product te traceren en het onderhoud en beheer te vergemakkelijken. De connectiviteitsapparatuur is vanaf dit najaar beschikbaar.

585 – Moderne prestaties met traditionele technologie

De Husqvarna 585 blinkt uit in prestaties en wendbaarheid, maar wat hem echt onderscheidt van andere kettingzagen, is de eenvoud en stevigheid.

Dit is een enorm duurzame kettingzaag, die in alle omstandigheden start en werkt. Het stevige en duurzame ontwerp kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan, en is compatibel met de nieuwe massieve X-Tough bladen.

Met de gemakkelijk af te stellen naaldcarburator, het verbeterde evenwicht en de comfortvoorzieningen koppelt hij traditionele technologie naadloos aan moderne ontwikkelingen. Dit is de krachtige en robuuste kettingzaag waar professionals op kunnen rekenen om zelfs de grootste bomen te vellen in moeilijke omstandigheden. Net als bij de 592 XP, zijn de kettingen X-Cut C85 en C83 een garantie voor de uitstekende zaagcapaciteit van de 585. Bovendien zorgt de X-Torq-motor voor een zuinig brandstofverbruik en minder uitstoot.

husqvarna.com