Stiga introduceert professionele frontmaaier met accu

Tijdens de Nationale Grasdag stelde Stiga de nieuwste frontmaaier E-park 220, met krachtige Li-ion accu en knikbesturing voor.  Deze biedt alle voordelen van een accumaaier met het comfort van een zitmaaier. Weinig lawaai, geen uitstootgassen en een uitstekende wendbaarheid, dit alles met een maaicapaciteit van 2500 m².  Het mulchingsysteem is milieuvriendelijk en bespaart de tuinaannemer ook tijd.

 


De STIGA E-Park 220 is de eerste frontmaaier aangedreven door lithium-ion batterijen. De E-Park combineert alle voordelen van batterijvermogen, gebruikscomfort, beperkt onderhoud en geen uitstootgassen met het gemak van een zitmaaier. De E-Park 220 is dankzij de elektromotor niet alleen krachtig, maar eveneens veel stiller dan een benzinemotor. De krachtige Lithium-Ion batterijcellen in de frontmaaier worden gemakkelijk in een standaard stopcontact bij u thuis opgeladen.

Dankzij de knikbesturing gaat manoeuvreren rond obstakels en langs smalle doorgangen gemakkelijk. De QuickFlip technologie laat toe om het maaidek snel en makkelijk te kantelen, voor comfortabel onderhoud. Het Combi maaidek van 95 cm is de ideale combinatie met deze accufrontmaaier en kan gebruikt worden voor Multiclip mulching met de mulchplug, of voor achteruitworp.

Het gebruiksvriendelijk kleurenscherm in hoge resolutie toont in een oogopslag de instellingen en prestaties van de machine en bediening van de elektrische maaihoogteregeling en de cruise control.

www.stiga.com