Koen Martens of Belgium performs during the Stihl Timbersports Benelux Championship in Kronenberg, Netherlands on September 02, 2018.

Beste Benelux houthakkers strijden om de titel tijdens STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019

Op zaterdag 21 september nemen de beste houthakkers het tegen elkaar op tijdens het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019. Ze strijden om de Benelux titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november.

De strijdarena ligt dit jaar in Oudenaarde waar op dat moment De Werktuigendagen plaatsvinden. Dit tweedaagse openluchtevenement is ook gastheer van de European Trophy en een houthakwedstrijd voor rookies en eentje voor dames.


Belgisch of Nederlands podium?
Is de Belg Koen Martens uit het juiste hout gesneden om zijn titel te verdedigen? Hij werd vorig jaar voor het eerst Benelux kampioen en claimt dan ook de favorietenrol. Dat het podium Nederlands of Belgisch gekleurd zal zijn, is nu al zeker. Dit jaar treden er 7 Belgen en 7 Nederlanders aan. Momenteel zijn er geen Luxemburgse sporters in topvorm. Ook de Belg Maarten Cuvelier, die vorig jaar zesde eindigde, is een topfavoriet. David Bergen, die 8 Belgische en 3 Benelux titels op zijn naam heeft staan, neemt dit jaar niet deel.

Bij de Nederlanders is viervoudig Benelux kampioen Rik van Drielen een te duchten concurrent. Ook Ben Terpstra, Martijn Harms en Edwin Dost zijn grote kanshebbers om een plek in de top 5 te bemachtigen.

Strijd tussen de Europese top
Ook de beste Europese sporters zullen het tegen elkaar opnemen. En dat op zondag 22 september vanaf 14 uur tijdens de European Trophy. De 6 beste atleten uit deze wedstrijd kwalificeren zich voor de Champions Tropy 2020 waar ze strijden tegen de beste sporthouthakkers ter wereld. En dat in een loodzwaar parcours van 4 opeenvolgende disciplines: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop.

Ook rookies en dames op het strijdtoneel
Voor het eerst in de geschiedenis van de Benelux competitie wordt er ook een wedstrijd voor rookies (nieuwelingen) en eentje voor dames georganiseerd. De rookies geven het beste van zichzelf op zaterdag 21 september om 10u30 en proberen een ticket in het landenteam te bemachtigen. Aansluitend is er de dameswedstrijd waarbij 2 Belgische en 2 Nederlandse vrouwen hun kettingzaag en bijl bovenhalen.

De Werktuigendagen
De Werktuigendagen zijn het ideale decor voor de houthakkerssport. Tijdens dit tweedaags evenement kan het publiek verschillende landbouwteelten bewonderen en demonstraties met imposante machines voor akkerbouw volgen. Ook wie actief is in de tuinbouw of groenbeheer kan dat weekend zijn hartje ophalen bij talrijke standhouders.

stihl.be