Seminarie ‘More Green Cities for Europe’

Op 24 september 2021 vindt het seminarie ‘More Green Cities for Europe’ plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt. Het seminarie evolueert van een wetenschappelijke, conceptuele benadering naar de toepassing van ontwerpprincipes en eindigt met twee knappe best practices.

 


Het seminarie handelt over de positieve klimaateffecten van doordachte groene ruimtes in stedelijk gebied en wil landschapsarchitecten, tuinaannemers, groendiensten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema. Het seminarie evolueert van een wetenschappelijke, conceptuele benadering naar de toepassing van ontwerpprincipes en eindigt met twee knappe best practices. In de namiddag kunnen enkele proefprojecten op het PCS bezichtigd worden.

Gastsprekers zijn Martin Hermy (prof. Nature Conservation KULeuven), Matthias Demuzere(Onderzoeker stedelijk klimaat universiteit Bochum), Sandy Adriaenssens (afdeling groen PCS) en Maarten Kaptein (landschapsarchitect stad Gent).

Het seminarie kadert in de lancering van het ‘Green Cities’-zakboek. Dit zakboek focust op 5 grote pijlers voor duurzame vergroening (Economie, Biodiversiteit, Sociale Cohesie, Welzijn en Klimaat) en reikt technische principes rond duurzame integratie van groen aan. Elke deelnemer krijgt een gratis exemplaar mee naar huis.

Het gratis seminarie ‘More Green Cities for Europe’ is een initiatief van AVBS in opdracht van de Europese Commissie. Inschrijven kan enkel nog voor livestream, stuur een mail naar [email protected].

Bekijk hier het volledige programma.