Scheveningen krijgt Beach City

Posad Spatial Strategies, Shift architecture & urbanism en LOLA Landscape Architects hebben de tender voor het ontwerp van Beach City in Scheveningen gewonnen. Dat moet hét sportstrand van Europa worden.

 


Het huidige sport- en surfstrand van het Noordelijke Havenhoofd in Scheveningen wordt verder ontwikkeld tot volwaardig sportstrand en omvat circa acht hectare.

Het doel van Beach City is dat het een fysieke bijdrage levert aan een gezondere stad met gezonde mensen. Daarom krijgt het zuideinde van de boulevard een beachsport-accommodatie (1800 m²) met permanente tribune die in de zomer wordt getransformeerd tot een volwaardig beachstadion voor ongeveer 2000 toeschouwers. Ook komt er een sportduin met ‘muscle beach’, een boulderveld, crossfit-routes,  basketbalvelden en skate-voorzieningen.

Ontwerpvisie
Zien en gezien worden speelt een belangrijke rol in het ontwerp van Posad Spacial Strategies, Shift en LOLA Landscape Architects voor Beach City. Beach City moet een aantrekkelijke verblijfsplek worden voor een diverse groep aan sporters, maar ook voor toeschouwers en wandelaars.

Bij de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes, hardlooprondjes en circuits staat de uitwisseling tussen bezoekersstromen centraal, zonder dat de logistiek van het beachstadion hier hinder van ondervindt. Door de introductie van een openbaar toegankelijk duinlichaam ontstaat er een panoramisch uitzicht over de haven, het strand en de zee. Daarnaast wordt het sportstrand een landschappelijke en logische voortzetting van de succesvolle boulevard naar ontwerp van Manuel de Solà-Morales. Witteveen+Bos levert technische expertise met betrekking tot de kusttechniek van het project.