Scheppersinstituut Wetteren wint wedstrijd ‘De Beloftevolle Hovenier’

Het team van het Scheppersinstituut te Wetteren heeft de editie 2017 van ‘De Beloftevolle Hovenier’ gewonnen.

 


‘De Beloftevolle Hovenier’ is een competitie tussen verschillende scholen die een opleiding voor tuinaanemer bieden. Maar liefst 17 Vlaams tuinbouwscholen voelden zich geroepen om de felbegeerde titel ‘Beloftevolle hovenier 2017’ binnen te halen. Slechts 3 scholen, waaronder het Scheppersinstituut werden weerhouden na de preselecties in februari. Zij mochten in de finale tijdens de ‘Tuindagen van Beervelde’ mee dingen naar deze trofee. Na twee dagen van hard werken en opperste concentratie onder toeziend oog van 5 juryleden wisten de leerlingen van 7TA van het Scheppersinstituut Wetteren de overwinning in de wacht te slepen met de realisatie van een prachtige tuin.

De wedstrijd Beloftevolle Hovenier wordt georganiseerd door de Commissie Jong Ondernemen van de Belgische Federatie Groenvoorzieners, de beroepsfederatie voor alle professionele tuinaannemers. Voor deze proef krijgen de teams een project opgelegd dat ze binnen een strikt tijdbestek moeten uitvoeren. Elk team beschikt hiervoor over een afgebakend terrein en een pakket met alle noodzakelijke materialen en planten. Tijdens de
uitvoering worden de deelnemers nauwlettend in het oog gehouden door een professionele jury die alle aspecten van het vak op een objectieve manier evalueert.

Plantenkennis is een vereiste voor elke tuinprofessional en staat bij de Beloftevolle Hovenier als speciale proef op de agenda. Tenslotte wenst de Belgische Federatie Groenvoorzieners ook te benadrukken dat alle aspecten van veiligheid, gaande van veilig werken tot en met de veiligheid garanderen van collega’s, omstaanders en bezoekers, met absolute aandacht zal geëvalueerd worden.

 

Hier vindt u een filmpje van de Beloftevolle Hovenier.