Rozenfestival ontluikt in Rozentuin Coloma

Samen met 200.000 rozen ontluikt in juni het Rozenfestival in de Rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Twee zondagen op rij kan je tussen de rozen terecht voor een boeiende rozenmarkt en een gezellige rozenpicknick.

 


De Rozentuin ligt in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw en toont de roos in al haar facetten. Van primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen, tot veredelde rozen die het resultaat zijn van groene spitstechnologie. Er zijn rozen uit verre landen of van bij ons. Het is een indrukwekkende collectie: 3.000 rozenvariëteiten uit 25 landen groeien er op 40.000 struiken.

Het rozenfestival
Dit jaar beslisten Natuur en Bos en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de Rozendagen in een nieuw kleedje te steken. Dat werd de geboorte van het Rozenfestival. Tijdens deze eerste editie valt twee zondagen op rij allerlei leuks te beleven in de Rozentuin. De komende jaren zal het aantal activiteiten opgevoerd worden. Marleen De Kegel, schepen van Toerisme in Sint-Pieters-Leeuw: “Met het Rozenfestival maken we de rozentuin kenbaar bij een breder publiek en creëren we meer rozenbeleving.  Daar deze prachtige tuin toch nog wat verscholen ligt in het centrum van onze gemeente, treden we de komende jaren nog meer buiten het domein en betrekken we de directe omgeving van de Rink. Fijn dat we hiervoor kunnen rekenen op de goede samenwerking met Natuur en Bos.”

Op 23 juni vindt van 14u tot 18u een rozenmarkt plaats tussen de rozen. Je kan er de mooiste rozen kopen en vindt er informatie bij rozenverenigingen. En daar blijft het niet bij. Geef je smaakpapillen de kost en proef van rozenbier, rozentaart, rozengin, rozenijs, rozenconfituur of rozenthee. In de tent aan het kasteel kan je gratis workshops en een lezing bijwonen. Een week later, op 30 juni, is iedereen welkom op de rozenpicknick. Gooi je picknickdeken uit tussen de rozen en geniet van (h)eerlijke streekproducten uit het Pajottenland. Picknickmanden kunnen tot 24 juni besteld worden en afgehaald worden op het Rozenfestival. Uiteraard mag je ook je eigen picknick meebrengen. Van 11u30 tot 15u kunnen jong en oud genieten van allerlei leuke activiteiten. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken, voor een bloemenkapsel gaan, naar Bruegelverhalen luisteren of een glittertattoo laten zetten.

Alle informatie over het Rozenfestival vind je op www.rozenfestival.be