Rozenfeest Provinciale Rozentuin Kortrijk

Op zondag 27 juni 2021 belichten Provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Inagro de kleurenpracht van de Internationale Rozentuin in Kasteelpark ’t Hooghe in Kortrijk. Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseren ze er het Rozenfeest. “Waar fleurige kleuren bloeien” dompelt jong en oud van 10 tot 17 uur onder in de wereld van fleurige kleuren en geurende rozen.

 


Tijdens het tweejaarlijkse Rozenfeest op zondag 27 juni ontdekken jong en oud de kleurenpracht van de Rozentuin in Kortrijk. “In de zoektocht naar vrijheid genoten heel wat wandelaars en rozenliefhebbers tijdens het coronajaar 2020 van de buitenlucht in Kasteelpark ’t Hooghe”, vertelt Kathleen Storme van Inagro. “De kleurenpracht van de Internationale Rozentuin zal hen ongetwijfeld niet ontgaan zijn. We zijn dan ook blij dat we dat geluk – op een zucht van nog meer vrijheid – kunnen vieren.”

Rozenfeest, waar fleurige kleuren bloeien

Onder de slogan “Rozenfeest, waar fleurige kleuren bloeien” zetten Provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Inagro de kleurenpracht van de rozen in de tuin in de kijker. Via verschillende coronaveilige kijk- en knutselactiviteiten maken bezoekers kennis met alle aspecten van de roos. Ze leren kleuren te combineren via een kleuranalyse en ontdekken wat kleuren betekenen in de wereld.

Gepassioneerde gidsen nemen bezoekers op sleeptouw en speuren naar de ruime flora in Kasteelpark ’t Hooghe. Creatievelingen leven zich uit in de workshops broches maken in stof, bloemen knutselen in papier, pottenbakken en bloemschikken. Een hoeveproducent voorziet bezoekers van (zoete) hapjes en er is een bar met verfrissende drankjes.

Het Rozenfeest vindt plaats in de Internationale Rozentuin van Kasteelpark ‘t Hooghe, Doorniksesteenweg 218 in Kortrijk. Bezoekers zijn welkom van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis en zonder reservatie. Meer informatie is te vinden op rozentuinkortrijk.be