RHS opent nieuw wetenschappelijk kenniscentrum voor de tuinbouw [VIDEO]

De Britse Royal Horticultural Society (RHS) heeft in de RHS-proeftuinen van Wisley een nieuw wetenschappelijk kenniscentrum voor de tuinbouw geopend: RHS Hilltop – The Home of Gardening Science.

In de gebouwen, ontworpen door het architectenbureau WilkinsonEyre Architecture, zijn onder meer drie onderzoekslaboratoria, een wetenschappelijke bibliotheek, twee leerateliers, auditoria, een tentoonstellingsruimte, een herbarium en een restaurant ondergebracht. Dagelijks zijn er voordrachten, demonstraties en rondleidingen over verleden en toekomst van de tuinbouw, en worden er praktische tuincursussen georganiseerd.Rond het nieuwe centrum zijn, op een terrein van 2 ha, ook drie nieuwe tuinen aangelegd die zullen gebruikte worden als ‘levende laboratoria’. Ze werden ontworpen door RHS Chelsea-medaillewinnaars:

• De Wellbeing Garden
Ontworpen door Matt Keightley wil deze tuin mensen inspireren om te tuinieren voor het heil van lichaam en geest. Wandel tussen de dwergconiferen, kuier langs de beek en rust even uit in een van de tuinkamers of geniet van het uitzicht vanaf een met gras begroeid terras.

 

 

• De World Food Garden

Geïnspireerd door een traditionele moestuin, maar met een eigentijdse twist, zal deze nieuwe ruimte zowel chef-koks als tuiniers verrukken. Maak een rondleiding door het wereldvoedseldoolhof met exotische en minder bekende groenten en fruit, een eetbare bloementuin en een demonstratiekeuken.

• De Wildlife Garden

Ontworpen door Ann-Marie Powell is dit geen natuurreservaat, maar een inspiratiebron om een natuurparadijs in de eigen tuinen te creëren. Het bevat ook het meest uitgebreide waterbeplantingsschema van RHS Wisley.