Webinar: Infosessie Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Op woensdag 3 februari 2021 organiseert Inverde een webinar over de komende opleiding ‘Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting’.
De opleiding Ecologische tuin- en landschapsinrichting is aan haar vierde editie toe. Tijdens dit gratis webinar maak je kennis met de cursusbegeleiders en krijg je meteen inzicht in de werkvormen die we hanteren. Na deze korte voorstelling is er voldoende tijd om vragen te beantwoorden.

Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Na twee jaar ben je ecologisch adviseur en expert in ecologische tuin- en landschapsinrichting. Van kleine tuin tot een uitgestrekt landschap: je bent dé expert die concrete, onderbouwde adviezen formuleert om de ecologische waarde ervan te vergroten. Daarbij bezit je alle kennis om een beheerplan te maken. En je weet hoe je dat beheer moet uitvoeren. Zo ben je dé referentie voor al je klanten.


Je krijgt les van gastdocenten die experts zijn in hun vakgebied. Tijdens 24 opleidingsdagen leer je de principes van ecologisch en klimaatvriendelijk ontwerp, aanleg en beheer te toetsen aan de praktijk.

De lessen vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen. Die worden uitgekozen omdat ze voorbeelden zijn van innovatief en duurzaam tuin- en landschapsbeheer. De experts zijn meestal ook de beheerder of hebben een nauwe band met het gebied. Zo kom je ook heel wat te weten over het waarom van de keuzes voor ontwerp, aanleg, beplanting en beheer.

Je ontvangt een certificaat op het einde van de opleiding. Na een geslaagd adviesgesprek met de beheerder van je gebied, als je aanwezig bent op minstens 80% van de contactdagen en als je geslaagd bent voor minstens 80% van de opdrachten.

Inschrijven voor de webinar

Meer info over de opleiding