Renson bouwt Outdoor Experience Center [VIDEO]

In industriezone de Prijkels langs de E17 (Deinze/Nazareth/Kruisem) in België gaf Paul Renson (CEO Renson) onlangs de eerste spadesteek van het gloednieuwe Outdoor Experience Center. Dit ‘outdoor living’-vlaggenschip van Renson moet een internationale referentie worden voor totaalbeleving in de tuin, laat de onderneming weten.

De nieuwbouw, een ontwerp van Binst Architects, biedt onderdak aan zowel productie, burelen, test- en trainingscentra en showroom voor de jongste maar tegelijk snelst groeiende afdeling ‘outdoor living’ van de groep Renson. “Met dit unieke project willen we dé internationale referentie worden voor totaalbeleving in de tuin,” zegt Dieter Heyman (Business Unit Manager Outdoor Renson). “Van terrasoverkappingen via carports, gevelbekleding, tuinwanden, tuinverlichting en andere design tuinelementen: stuk voor stuk zullen die hier van de band rollen. Er is tegelijk ruimte voorzien voor een testcentrum, trainingsfaciliteiten, kantoren en een showroom van maar liefst 10.000 m². Die showroom zullen we trouwens niet alleen invullen. Dat doen we samen met andere spelers van hoogwaardige outdoor producten zoals tuinmeubilair, jacuzzi’s, buitenkeukens, tuinverlichting. Kortom: een totaalbeleving voor de tuin, die op termijn ook terug te vinden is op www.noa-outdoor.com, de website waar tot dan de voortgang van het bouwproject te volgen is.”


Tuinpaviljoen XXL

Het hele ontwerp van deze nieuwe Renson vestiging is ook ontwikkeld vanuit de ‘outdoor living’-beleving die er achter zit”, verklaart ontwerper Luc Binst (Binst Architects). “Dat bracht ons op het idee om het gebouw – met een indrukwekkende lengte van 300 meter – vorm te geven als een ‘tuinpaviljoen XXL’ langs de snelweg. Zowel kantoren, als productie en showroom zijn geïntegreerd in die paviljoengevel en dus is de link snel gemaakt met wat er achter die façade wordt gemaakt en verkocht. In de heel lichte en horizontale architectuur langs de snelweg zitten trouwens zowel eigen gevelelementen van Renson, als natuurelementen verwerkt, die het totaalverhaal rond ‘outdoor living’ nog versterken.”