Ranch Tom Ford van Tadao Ando te koop [VIDEO]

Cerro Pelon Ranch, het 5.000 ha grote landgoed van mode-ontwerper en filmregisseur Tom Ford in Santa Fé, New Mexico, staat te koop. De ranch werd ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando.

 


Vraagprijs is 75 miljoen $ zo meldt vastgoedmakelaar Kevin Bolsky Group die belast is met de verkoop.

 

 

Het prachtige landgoed ligt in het hart van de ‘Wold West’, in het Galisteo Bassin, een vroegere handelsroute van de voormalige goudmijnen van de nabije Cerrillos Hills en er zijn nog ruines van oude mijnen en pueblo’s te vinden. De Galisteo rivier meandert door het landgoed met de Cerro Pelon Mountain als landmark.

Het is een actieve ranch met uitgestrekte weides voor het vee. Alles is erop voorzien om een productieve ranch te blijven, met alle nodige infrastructuur voor vee en personeel, zo benadrukt Kevin Bolsky Group. Er ligt zelfs een landingsbaan voor vliegtuigen.

 

ando5_2x

ando8_2x

ando17_2x

discovertheranch10_2x

discovertheranch12_2x

TF-Ranch132_2x

TF-Ranch143_2x

TF-Ranch307_2x

 

Tadao Ando

De Japanse architect Tadao Ando ontwierp twee gebouwencomplexen op het domein, die zorgvuldig zijn ingeplant in het landschap. Het indrukwekkende hoofdgebouw met de paardenstallingen drijft op een grote spiegelvijver. Een enorme gebogen betonnen ligt als een omarming rond de residentie waardoor een soort intieme ruimte ontstaat in het voor de rest ruige landschap.

 

TF-Ranch230_2x

TF-Ranch195_2x

TF-Ranch154_2x

 

TF-Ranch152_2x

 

discovertheranch6_2x

ando13_2x

ando12_2x

ando9_2x

ando7_2x

Ando-60_2x

Ando-56_2x

Ando-37_2x

 

 

Er zijn verder vier personeelsgebouwen en twee private gastenverblijven die werden ontworpen door de Amerikaanse architect Marmol Radziner.

Image: kevinbobolskygroup.com