Green Expo / Dag van de tuin- en landschapsarchitect en tuinaannemer

Op maandag 26 september 2016 organiseert Green Expo in Flanders Expo in Gent de Dag van de tuin- en landschapsarchitect en tuinaannemer. Die dag is de beurs tot 23 geopend voor de feestelijke “Green Night” verspreid over alle standen, mét muziek en gratis catering.

De Dag begint om 16u30 met een presentatie van gecultiveerde planten en sierstruiken van kwekerij Willy De Nolf.


Van 17 tot 18u is er een panel rond het thema ‘De tuin als plus? Een verkenning van uw rol als groenprofessional’

Valerie Dewaelheyns en Aurelie De Smet van het Kenniscentrum tuin+ bespreken welke strategische rol tuinen kunnen spelen in het beantwoorden van diverse uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, zoals klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en individualisering.

 

Strategische rol van de tuin

Tot op vandaag worden tuinen meestal beschouwd als individuele ruimtes die los staan van elkaar. Het overstijgen van het individuele karakter van deze plekken en het in kaart brengen van de vele voordelen die ze kunnen opleveren, brengt een groene structuur aan het licht die een strategische rol zou kunnen spelen in het beantwoorden van diverse uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, zoals klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en individualisering.
Inschrijving voor dit programma is verplicht.

Alle informatie vindt u op de website van Green Expo.