Projectoproep Publieke Ruimte 2020

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige Prijs. Inschrijven kan tot 30 september.

Tijdens het Congres en Forum Publieke Ruimte, op 17 maart 2020 in Gent, wordt het dertiende praktijkboek Publieke Ruimte voorgesteld. Als orgelpunt van het congres vindt de uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte plaats. Iedereen die betrokken is bij een publiekeruimteproject in België kan een dossier inzenden voor deze spraakmakende prijs. Bovendien maken alle inzenders kans op de speciale Publieksprijs Publieke Ruimte. Vorig jaar wordt Kortrijk de Prijs voor herinrichting van de Oude Leieboorden.


Van woonstraat tot tijdelijke ruimte, van stationsomgeving tot stadspark, van bedrijventerrein tot recreatiedomein: alle recente realisaties kunnen meedingen naar de Prijs Publieke Ruimte 2020. De belangrijkste voorwaarden zijn enerzijds de situering in België en anderzijds de projectrealisatie na 1 januari 2015. De projectoproep Publieke Ruimte 2020 wordt afgesloten op 30 september 2019.

Meer info: Publiekeruimte.info