Projectoproep International Garden Festival Métis 2021

Het International Garden Festival in de Jardins de Métis in Quebec (Canada), bereidt zich voor op zijn 22e editie en lanceert een internationale oproep om de ontwerpers te selecteren die vijf tuinen zullen creëren, die vanaf 26 juni 2021 zullen worden gepresenteerd. Thema 2021: De magie bevindt zich buiten.

 


Het International Garden Festival wordt erkend als het belangrijkste hedendaagse tuinevenement in Noord-Amerika en een van ‘s werelds belangrijkste tuinfestivals. De nieuwe tuinen voor de editie 2021 zijn bedoeld om ons hoop te brengen, onze creativiteit te verheffen en kleur te geven aan de wereld die worstelt om de wereldwijde coronapandemie te boven te komen en uit een maandenlange opsluiting te komen.

De magie bevindt zich buiten

Magie is buiten is het thema van het Festival 2021. De uitdaging is om bezoekers een tijdelijke installatie aan te bieden die een diepgaande verbinding met de buitenwereld creëert. Het ligt voor de hand om dit te doen binnen de grenzen van gezondheidsvoorschriften. Dit betekent dat het project ervaringen zal bieden waarvan kan worden genoten in kleine aantallen of op verzamelpunten die ruim bemeten zijn om gepaste afstand te kunnen nemen. De bescheiden ruimte zal de connectiviteit met de buitenwereld bevorderen, zonder de digitale technologieën die ons een jaar lang hebben vergezeld.

De tuinen bieden veilige omgevingen die ons welzijn en onze geestelijke gezondheid verbeteren. De installaties die in het kader van deze oproep worden gekozen, zullen mensen bewust maken van het belang van aangelegde groene ruimtes en hun bijzondere magie. Ze zullen het wereldwijde gesprek voeden over de speciale waarde van het buitenleven en het unieke vermogen van ontwerpers en kunstenaars om levendige landschappen te creëren. Het doel is om bezoekers in contact te brengen met creatieve landschappen.

Projectoproep

Kandidaten worden uitgenodigd om een tuin te ontwerpen die ten minste twee zomers zal worden tentoongesteld en om aan het einde van de presentatie strategieën voor te stellen om deze te upgraden of de materialen te recyclen.
Deze oproep staat open voor internationale tuin- en landschapsarchitecten, architecten, kunstenaars en multidisciplinaire teams. Het festival moedigt kandidaten aan om multidisciplinaire teams te vormen. De jury selecteert vijf projecten in het kader van deze oproep.
De deadline voor het indienen van projecten is DINSDAG 8 DECEMBER 2020

Alle informatie vindt u hier.